Hur champagne ska förvaras beror på inom vilken tidsram man tänkt dricka den. Om man kommer dricka den inom tre eller fyra dagar går det bra att förvara den i kylskåpet, men om man vill vänta längre tid än så avråds man från att ha den i kylskåpet. Detta beror på att korken på flaskan torkar ut om den är i kylskåpet längre tid än några dagar, på grund av låg luftfuktighet, vilket gör att korken slutar fungera som den ska. Om korken slutar fungera leder det till att champagnen oxiderar och smaken förändras.

Istället rekommenderas det att man förvarar flaskan på en mörk och sval plats där temperaturen är jämn. Detta kan till exempel vara i en vinkyl, ett förråd eller ett svalt skåp. Den bästa temperaturen för att förvara champagne är mellan 10 och 12 grader, samt en luftfuktighet upp till 75 procent för att inte skada korken.

När man ska öppna flaskan bör man först lägga den i en skål med is och en tredjedel vatten i 15 till 20 minuter för att nå rätt temperatur. När champagnen har hällts upp i dryckesglas bör glaset enbart vara fyllt till en tredjedel, eller max till hälften, då temperaturen annars förändras för snabbt. Serveringstemperatur bör vara minus 8 grader om det är en ung champagne och mellan 12 till 14 grader om champagnen har lagrats.